Natasja online

Welk nieuws in Lingewaard?

Bedrock Navigation

Apr 13,  · Ik ken mensen met groot leeftijdsverschil die nog steeds bij elkaar zijn en mensen van gelijke leeftijd of weinig verschil die elkaar de tent uit hebben gevochten.

Zelf heb ik een relatie gehad met iemand die zo’n 25 jaar ouder was. In mijn eigen dorp durfde ik echt niet hand in hand met hem over straat.

Mijn familie wist niets van onze. Veel mensen hebben een relatie met iemand die ongeveer dezelfde leeftijd heeft. De een kan iets ouder of jonger zijn dan de ander maar meer dan een paar jaar verschil is er meestal niet tussen twee partners.

Burgemeester Lingewaard weg om bonnetjesschandaal

Toch komt het steeds vaker voor dat, 2 mensen waartussen een flink leeftijdsverschil aanwezig is, een relatie beginnen. Relatiedeskundige Rika Ponet: ‘Uit onderzoek is gebleken dat een groot leeftijdsverschil impact kan hebben op de duurzaamheid van een relatie. Maar om daarom nu te stellen dat zulke relaties geen kans van slagen hebben, slaat natuurlijk nergens op. Of een relatie succesvol blijft of niet, is veel complexer dan de leeftijd van beide partners.

Leeftijdsverschil in je relatie: hoe groot is hij? Uit onderzoek van de Emory University blijkt dat, hou je vast, koppels met een groot leeftijdsverschil een grotere kans hebben om uit elkaar te gaan. In mijn praktijk zie ik regelmatig stellen met een groot leeftijdsverschil. De meest voorkomende obstakels die ik tegenkom zijn o.a. dat je veel kritiek van de buitenwereld moet.